CV lekkage bij u thuis in Lelystad?

Problemen met uw CV ketel? Het kan een storing zijn die makkelijk is op te lossen, maar er kan ook sprake zijn van een groter probleem. Lees hieronder alles over een CV lekkage of bel ons indien u direct hulp nodig heeft in Lelystad of omgeving: 0341 - 21 18 00.

CV lekkage oorzaken

Kapotte leidingen kunnen de oorzaak zijn van een lekkage. Daarnaast kan er sprake zijn van een scheur in de warmtewisselaar of een lek in het expansievat. Dit klinkt misschien nogal technisch, maar u zou zelf kunnen controleren op een lekkage. Vertrouwt u het niet of bent u niet echt technisch? Neem contact op met Prowil Installatietechniek in Lelystad. Wij komen graag bij u langs voor inspectie.

Wat te doen bij lekkende CV ketel

Als u vermoedt dat uw cv ketel lekt, dan kunt u zelf bijvoorbeeld de waterdruk meten. Ligt de waterdruk tussen de 1,8 en de 2,0, dan heeft u geen lekkage. Ligt de druk daarbuiten, dan kan een lekkage daar de oorzaak van zijn. Daarnaast kunt u het expansievat controleren. Als u met een voorwerp tegen de bovenkant en tegen de onderkant van het vat tikt, zou dit twee verschillende geluiden moeten opleveren. Het onderste gedeelte moet hol zijn en het bovenste gedeelte gevuld met vloeistof. Bij een lekkage zal het bovenste deel niet gevuld zijn en zult u dit dus kunnen horen.

Vertrouwt u het niet of wilt u alles omtrent uw CV ketel overlaten aan een CV monteur? Neem dan contact op met Prowil Installatietechniek in Lelystad en omstreken. Bel ons of neem contact op via het contactformulier.